piatok 22. decembra 2023

NOVOROČNÝ

Jaj, no čas tak letí, že už je to hodná chvíľa, čo som to oslávila tú druhú 20-ku, a ako dar z nebies mi bol dopriaty krásny teplý deň na pláži (múdrejšia sa ale akosi necítim, možno len menej naivná).
nedeľa 13. augusta 2023

NEROZMÝŠĽAJ O TOM PRÍLIŠ, CHOĎ TAM A NA MIESTE UVIDÍŠ

Tak mi povedala Jura, ostrov vedľa nás, kde sme sa za posledných pár dní vybrali už trikrát. Ísť tam mi napadlo romanticky pri vysávaní, pri monotónnych činnostiach mávam dobré nápady. Počasie malo byť oukej, ale samozrejme ráno nebolo, dáždik, zamračené, bez vetra = midges (malé krvilačné muchy, ktoré sa rady vyskytujú v doslova mrakoch) nás zožerú zaživa tam, akurát počasie pre ne, ráno, hmlisto, vlhko, no ale po hodinke sa na nebi ukázalo trošičku modrej oblohy, asi tak 1 m x 1 m, reku, poďme, nádej stále žije, a ten hmyz nemilosrdne nejako zničíme a hádam zaberie doma vyrobený sprej. 

pondelok 7. augusta 2023

DVA SVETY

Už kvitne vres, a teda je už po lete. Aj husi sme už počuli gágať, čiže už začína zima. Celkom potešiteľné je, že nám namiesto ôs do domu vlietavajú hlavne motýle, pásikavého hmyzu je tento rok málo. 

piatok 16. júna 2023

FESTIVALOVÉ A POFESTIVALOVÉ...

 ... počasie stále trvá, už tretí týždeň máme teploty také, že pred pár dňami som musela zaliezť na chvíľu dnu, čo tak pražilo. Zem je suchá, záhradu hadicujeme ostošesť, traktory polievajú polia s jačmeňom.

sobota 27. mája 2023

CHVÍĽU NORMÁLNE

Začal whisky festival. V hlavnej dedinke to včera behalo, žilo a vrelo. Niektoré regály v obchode poloprázdne, niektorí turisti od samého vzrušenia zabúdajú kukať dozadu, keď cúvajú autom, videli sme rôzne kolízie na cestách, zvlášť jeden deň bol nejaký šiši v tomto, či to na retrográdny Merkúr zvaliť či čo... No nič, hlavné je, že návštevníci aspoň jazdia po ľavej strane, zatiaľ sme nikoho ísť v protismere nevideli.

streda 19. apríla 2023

OSTROVNÉ SAFARI

Slnečné dni sa rozhodli doraziť aj na náš ostrov. Jasné, že bez vetra to nešlo, ale aspoň som ho využila na vydúchanie všetkých duchien a hlavníc a prikrývok. Tento čas využívajú aj farmári a opäť, ako to je tu už zvykom, makajú na poliach aj do pol 12 večer, rovno pod oknami spálňe, takže osvetlenie zadarmo a ozvučenie tiež, každý kameň, ktorý narazil na pluh traktora, bolo počuť.
pondelok 10. apríla 2023

KRAVY, (ICH) KONCE A ZAČIATKY

Meluzínisko sa nie a nie pustiť vlády. Rastie to tu, kvitne to tu, spieva a čviriká o 106, len teplotne akosi nevidno, že jar je už tu. Človek už aj zabudol, ako to vyzerá, keď stromy majú listy a tak sa tešíme, že pomaly sa príroda znova prebúdza.

piatok 17. februára 2023

ROVNO ZA HUMNAMI

Čas sa akosi zrýchľuje, za chvíľu jar a potom sa zas začnú trúsiť turisti, najskôr tak nenápadne, potom plnou loďou vpred. Bude to ako vždy hlavne za whisky, ale aj nealkoholoví ľudia si tu nájdu dačo svoje.