streda 4. júla 2018

ZOPÁR CESTOVATEĽSKÝCH SMIEŠNOSTÍ

Sme nevyhrali. Ani jedna, ani druhá strana. Na ostrove padajú teplotné rekordy a na Slovensku... No, bodaj by padali! Kde bolo to slnko a hic minulý týždeň? Prifúkli si ho na ostrov. 
nedeľa 10. júna 2018

WHISKY KULTÚRA

Máme za sebou príjemne únavný festivalový týždeň, cez ktorý pálenice slúžili ako kultúrne domy a my sme boli kuknúť, čo ponúkali.
Niekde sa nám páčilo viac, niekde menej, ale celkovo to bol vydarený festival hudby a (hlavne) whisky.
piatok 25. mája 2018

JAROLETO S VÔŇOU WHISKY

Ešte je jar, ale tento týždeň ide prebehnúť leto. Má nás zasiahnuť „tepelná vlna. Akurát na whisky festival. To sa bude alkohol šíriť do žíl trikrát rýchlejšie. Neviem, čo dokáže kombinácia whisky a slnka, ale možno to uvidíme zblízka, keďže sa chystáme ísť na sprievodné programy do páleníc. Tento týždeň budú fungovať ako kultúrne domy. Majú tam hrať kapely hrdo propagujúce hudobnú tradíciu. 
streda 25. apríla 2018

STIRLINGOVÝ 2

A zas to bude trochu aj o slobode. Ako inak. Tá sa tu furt rieši na rôznych úrovniach. 
Dávno-pradávno sme to my boli v meste Stirling. To ešte vtedy bolo, keď mrzlo a na kopcoch sa sneh držal. Odvtedy už aj snežienky a za nimi narcisy stihli vyrašiť aj zvädnúť, a teraz zas začínajú bluebells-y vykúkať, po nich rododendróny, potom margarétky, a nakoniec tie žlté kvetiny jedovaté pre kone, čo sa neviem ako volajú po slovensky a už je zas zima.

nedeľa 25. februára 2018