pondelok 20. júla 2015

PLÁVAŤ VO VODE (ŽIVOTA)...

Ja veru plávať neviem. Alebo je to len dáka moja ďalšia fóbia, lebo v detstve som absolvovala 2 plavecké kurzy. Úspešne. Potom musel niekde nastať nejaký „zásek‟ a odvtedy to išlo so mnou dolu vodou, presnejšie, s mojou spodnou časťou tela.
Môj zadok nie a nie sa na hladine udržať. Nepamätám si, kedy sa mi vytvoril tento blok z vody, raz na gauči u príjemného psychiatra sa možno k tomu kľúčovému momentu dopátram.

Asi to po mne podedili aj moje deti, lebo keď sme boli nedávno na plavárni, tak sme sa nepohli zo schodov hlbšie do vody -- vresk a hystéria a maaamaaa, pome vasej domou. Tak sme išli. Nu což, skúsime dakedy aj 4x, či dáka zmena nenastala náhodou.

Tu na ostrove má hádam všetka voda súvislosť s vodou života, ako poeticky nazývajú whisky. Plaváreň je hneď vedľa whisky pálenice a je ňou vyhrievaná. Keď prší, je to dobré kvôli výrobe whisky. Tento rok sa urodí vééľa vody života, keďže zatiaľ pršalo každý deň okrem dvoch. Vraj najhoršie leto za 50 rokov.
Môžbyť, keďže pred pár dňami sa víchrica, aká býva v zime a nie v júli, snažila odfúknuť naše koše do susedovej záhrady. A sa jej to skoro podarilo, ale potom som zasiahla ja a rozjarený kôš som zakvačila o zábradlie, takže v zdraví prežil. 

Čiže kým my obyčajní nadávame na počasie, vo whiskárňach sa tešia. 

Ja teda plávať (asi) neviem v normálnej vode a ani vo vode života. Whisky som mala raz v živote a hlúpo som ju zaliala vodkou, čo sa nemá. Bola som mladá a whiskovo-neskúsená a tak môj narodeninový koláč skončil vo vode toaletnej. Teraz som už slušná a pijem len vodu, normálnu, stačilo, asi som už stará na takieto experimenty.

Nie som ale sama, čo vo vode života nevie plávať. Veľa ľuďom z nej doslova šibe. Veru, whisky dokáže meniť osobnosť. Neviem, akou tajomnou ingredienciou je to spôsobené. Veľmi dobre to vystihuje obraz na stene v jednej miestnej krčme. Mužom popíjajúcim whisky z pohárikov vylietavajú démoni. A aj z komína pálenice. Desný obraz, ale výstižný, lebo s whisky sa neradno zahrávať. 
Napríklad taký incident istého brigádnika v obchode, ktorý sa v opitosti snažil pár ľudí zničiť drevenou paletou. Dostal sa kvôli tomu až pred súd a do regionálnych novín. Stálo v nich, že obhajoba uviedla, že nemenovaný mal 1x v živote whisky a mu z nej proste hrablo.

Fakt neviem, o čom to je, či sa dáko nalepí na neuróny tá whiska či čo... Keď sa ma niekto tu pýta, či mám rada whisky, usmejem sa a poviem, že ju používam. Na macerovanie bylín. Takto im ničím drahocenný mok a mením pôvodné chute😁. Ospravedlňte ma, ja som z kontinentu, no...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára