štvrtok 11. augusta 2016

THE SHOW MUST GO ON

Tak ako na Orave v rôznych dedinkách majú "svoje dni", aj tu na ostrove sa každoročne koná jarmok?/ostrovné dni?, no proste Islay Show.
Je to prehliadka a súťaž vyfintenej domácej zveriny (dnes sme zazreli oranžové ovce, asi henna natural...) + kvetov a ovozelu (gigantické cibule ma zaujali), samozrejme ponúkajú dačo na zjedenie a pitie (v pivnom stane budú mať čo robiť celý deň...), blbostičky pre deti (zaplať tri libry a dostaneš hračku za libru), balóny a kolotoče a traktory a tento rok aj:

zivot v skotsku
Tak vitajte no... Máte wellies??
Blatooo!

A veľa. Plus dáždik, vietor a hmla. Škoda no. Ale dobre bolo aj tak. Boli sme len ráno, pred návalom všetkých ľudí z nie jedného, ale rovno troch ostrovov (Islay, Jura a Colonsay -- tam sa už pomerne dlho chystáme, ale nie a nie sa odlepiť z ostrova a previezť sa na druhý, to tu tak má veľa ľudí).

Ľudia si berú voľno, obchody sa zatvárajú, proste život sa zastaví a presunie sa na pole, kde sa koná šou. Ako dobre, že to šoupole máme len 15 min cesty od domu. Raz za rok to má teda výhodu, bývať v medzipolí. Deti boli rady, že videli zvery a mňa potešil pohľad na ostrovanmi vypestované kvety a plodiny, ktoré súťažili v rôznych kategóriách.

Páči sa mi, že tu keď niečo len trochu vieš, už ťa niekto postrčí, že na tom môžeš zarobiť alebo to aspoň ukázať a všetci ťa chvália. Stále sú tu trhy na podporu miestnych umelcov a vyrábačov a na show môže každý show, čo vie. 

Tak tak. Hovorí sa, že po šou je už vlastne koniec sezóny a v podstate už prichádza zima a podobné horory. Ále... Keď šou musí fungovať aj v daždi a hmle, aj život si pôjde ďalej...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára