piatok 25. mája 2018

JAROLETO S VÔŇOU WHISKY

Ešte je jar, ale tento týždeň ide prebehnúť leto. Má nás zasiahnuť „tepelná vlna. Akurát na whisky festival. To sa bude alkohol šíriť do žíl trikrát rýchlejšie. Neviem, čo dokáže kombinácia whisky a slnka, ale možno to uvidíme zblízka, keďže sa chystáme ísť na sprievodné programy do páleníc. Tento týždeň budú fungovať ako kultúrne domy. Majú tam hrať kapely hrdo propagujúce hudobnú tradíciu. 
Je príjemné stretávať rôzne národnosti a vidieť ostrov bzučať iným tempom. Najlepšie mesiace na dovolenku tu sú máj a september. Kalendárové leto tu väčšinou pripomína upršanú jeseň. Whisky festival vždy vychytá najlepšie počasie roka, neviem, ako si to zariaďujú tie pálenice so škriatkami, čo žijú v oblakoch. Asi im posielajú whisky. Hmm, možno pre nich je určený ten známy anjelský podiel (angels' share). 

Najlepší deň má vždy pálenica Bruichladdich (číta sa bruklady). Vždy bez dažďa. Aj táto bruichladdichovská nedeľa vyzerá počasne sľubne, uvidíme, že či ozaj.


zivot na ostrove
Zvončeky rodu bluebells






2 komentáre:

  1. Huboidny jav sa samozrejme vyskytuje aj na Slovensku a vôbec to nie je príjemné 😂.
    Ale ten whiskey festival musí byť super. Ako, nemilujem ju a vôbec mi nechutí avšak národné tradície a spoločenské akcie sú super. Keď raz budem veľká tak si do Škótska zájdem a na takejto akcii si zdegustujem tento alkohol zvláštnej chuti. Možno zachutí...
    U nás sa konajú festivaly vína a piva a to mi už je viac po chuti ale to je asi logické 😂.
    A tie exkrementy sú katastrofa. Preskakujem ich ako srnka všade ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už mi ani email nepríde, že dakto komentár zanechal, no kam to tento virtuálny svet speje! Takže reagujem s oneskorením a zároveň poďakovaním.
    Akurát sa chystám spísať zážitky z festivalu, bol super, ale nemala som ani kvapku! :) ja whisky používam na výrobu bylinkových tinktúr, tam sa mi fajne osvedčila. Inak o nej veľa neviem... Iba že nepripraveným z nej šibe a keď sa ešte zle skombinuje... Ajajáj :D

    OdpovedaťOdstrániť