nedeľa 5. marca 2017

DOMOVÉ DODATKY

Človek aj zabudne, ako mu to doma vyzerá a aké vychytávky škótske domy majú, keď je mesiac v produktoch slovenskej architektúry zalezený. Takže doplním ešte pár informácií k domom tu.
Len pred pár dňami som zistila, že v kuchyni sú dva vypínače na svetlo, jeden rovno pri hlavných dveroch, o ktorom teda viem a druhý, na moju obranu musím povedať, že schovaný za bábkovým divadlom, pri druhých, ktoré teda nejako nepoužívam, raz za rok doslova. Máme to tak aj na chodbách, čo je celkom praktické a celkom dobre vymyslené.

Dnes som zistila ďalšiu prevratnú vec, a síce, že máme nejaký časový spínač na bojler na vodu. Doteraz sme si mysleli,  že je to len núdzový spôsob, ako rýchlo zohriať vodu, keď už je taká vlažná, ale zdá sa, že má aj úplne iné funkcie. Vzrušujúce.

Inak, tieto bojlery, tiež som ich videla už dosť a rôzne typy. Môžu byť dosť nepraktické a energiužerúce. Sprchu alebo svetlo na šnúrku nemáme, ale zažila som. Je to celkom dobrá aktivita pre deti, ak teda na ňu dočiahnu. Aj tie vypínače ich bavia celkom.

Niektoré prvky britskej architektúry ale nie sú až také zábavné.  Začnem zoširoka. Bola mi do domu dovlečená hrozná komoda, ktorá odmietala ladiť s mojou predstavou farebného rozloženia izieb. Tak som sa podujala ju premaľovať. 
Keď konečne vyzerala, ako som chcela, bolo ju treba vyniesť do izby. Odmerala som si, či mi vojde do výklenku a presne-presne na chlp to vychádzalo. Vytrepali sme ju teda hore schodmi a chceli ju položiť na vybrané miesto, keď tu zrazu... Čo nás to brzdí tam dole? Aaaaa, spodná lišta, sme zabudli, že táto nepraktická, ale asi štýlová vec je aj v našom dome a ubrala tie dva chýbajúce centimetre. Och well...

Dávno som spomínala, že v dolnej kúpeľni je namontované čosi, čo má slúžiť ako vodokohút, ale nech sa snaží, ako sa snaží, nevie dobre zabezpečiť tie funkcie, ktoré by sa od neho očakávali, teda normálne umytie rúk a napustenie vody do väčšej nádoby. Fotka ako dôkaz:

Ako sa zijev skotsku
Priestor medzi kohútom a umývadlom je preveľmi nedostatočný. Či to len ja som rozmaznaná?

Takže takéto máme zádrhely a vychytávky v dome. O chvíľu, keď sa oteplí a začne sezóna, bude plný tých dlhonohých pavúkov rôznych veľkostí, ktoré sa sem akosi zázračne dokážu dostať aj cez tie lišty, zaujímavé inak...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára